7 asiaa, jotka toivottavasti tapahtuu tulevan kahden vuoden aikana

7

Koko projektin päätavoite, eli Ironman on parin vuoden päästä. Kuitenkin tarkoituksena ja toiveena olisi, että käteen jäisi muutakin kuin pelkkä mitali jolla voi leijua. Ajattelin listata nyt heti alkutaipaleella kaikki tavoitteet, joiden toivon täyttyvän seuraavan kahden vuoden aikana. Sen leijumisen arvoisen mitalin lisäksi siis.

 

1. Parempi fyysinen kunto ja ulkonäkö

Aloitetaan itsestäänselvyydellä. Kukapa mies ei haluaisi tulla kutsutuksi rantaleijonaksi, ilman sarkasmia. Sen lisäksi olisi ihan mukavaa jos pystyisi kävelemään pienet rappuset hengästymättä. Se on oikeasti vähän nihkeää jos vaikka on heittelemässä frisbeetä ja yhden spurtin jälkeen haukkoo henkeä seuraavat 15 minuuttia.

 

2. Lisää energiaa

Nukun lähes päivittäin päiväunet, kuten vauva konsanaan. Olen vain iltapäivisin niin väsynyt, että vaikka olisin nukkunut kunnon yöunet, niin pakko mennä päikkäreille. Olisi kiva ettei tarvisi suunnitella töiden jälkeistä elämää päiväunien mukaan. Vaimoni urheilulehdissä lukee, että urheilu antaa lisää energiaa, joten peukut on pystyssä myös tämän suhteen.

Myös Matilta loppuu joskus energia iltapäivisin. Välillä se loppuu mun toimistossani.

 

3. Fiilis, että olet paras mahdollinen itsesi

Olen aina ollut todella tiedonhaluinen, ja tykkään kehittää työssäni tarvittavaa tietotaitoa jatkuvasti. Kuuntelen hyödyllisiä äänikirjoja ja podcasteja aina kun mahdollista, joten sillä saralla tunnen, että annan jatkuvasti kaikkeni sille, että olisin paras mahdollinen itseni.

Sen sijaan tämä fyysinen puoli, ruokavalion, lihaskunnon ja muun liikunnan osalta on vähän toinen stoori. Voisin melkein sanoa olevani huonoin mahdollinen itseni sillä osa-alueella. Mulla on oikeesti varmaan viimeiset 10 vuotta ollut sellanen pieni nakuttava ääni takaraivossa, joka muistuttelee että pitäisi varmaan alkaa käymään salilla ja jättää grilliruuat vähän vähemmälle. Jotenkin sieltä vaan on aina tullut vielä vahvempi ääni joka aina sanoo samaa. “Huomenna”.

Eli haluan olla paras mahdollinen itseni jokaisella osa-alueella, koska miksi ei? Olen aika cool äijä (ainakin itseni ja äitini mielestä), joten olisi epäreilua olla repimättä kaikkea potentiaalia itsestäni irti.

 

4. Itseluottamuksen parantaminen entisestään

Hyvä itseluottamus on auttanut mua monessa asiassa elämässä. Se voi tietenkin aina olla vielä parempi. Tää Ironman on ainakin mun kirjoissani sellanen juttu, että jos tästä selvitään, niin mun elämään ei enää monia haasteita tule, joita en uskaltaisi lähteä luottavaisin mielin kohtaamaan. Jos pystyn Ironmaniin, pystyn ihan mihin vain.

 

5. Parempaa keskittymistä töissä

Luin taas jotain vaimon fit-lehteä ja siellä luki että urheilu kirkastaa mieltä, joten pistetään tääkin listalle.

 

6. Ruokavalion parantuminen

Jos sanat “kinderöverit” ja “pollyöverit” kuuluu omaan sanavarastoon, niin silloin ei ole oma ruokavalio ihan optimaalisessa kunnossa.

Olen monta kertaa yrittänyt parantaa ruokailutottumuksiani, mutta olen yhtä monta kertaa palannut takaisin vanhoihin tapoihini. Viimeksi aloin syömään terveellisemmin sen jälkeen kun vyöni katkesi rullakebabia syödessä. Kyseessä oli varmaan vanha vyö, mutta se oli niin koominen merkki, että sen jälkeen taisin syödä ainakin 4 kuukautta aika terveellisesti. Ne 4 kuukautta meni puhtaasti tahdonvoimalla ja joka päivä teki mieli suklaata tai mäkkäriä. Niin pahassa sokeri- ja rasvakoukussa olen.

Tavoitteena on, että en joudu jatkuvasti taistelemaan täysillä sen eteen, että syön terveellisesti. Toivon, että se alkaisi tulemaan automaattisesti liikunnan kanssa. Siksi en olekaan tehnyt itselleni nyt mitään uutta ruokavalioa, tai kieltänyt itseltäni roskaruokaa tai karkkia. Olen luottavainen että nää huonot tavat kuluu vähitellen pois, vähän niinkun ketjureaktiona.

Meikä ei onneks överöi pollella, vaan pollylla. Ei hyvä silti sekään.

 

7. Että edes 1 ihminen innostuu tekemään jotain positiivista elämässään meidän blogin takia

Oli se sitten liikuntaa tai muita haasteita, niin se on varmasti ihan huikee fiilis jos saa tehtyä positiivisen muutoksen jonkun muun elämään. Koska oikeesti, jos me pystytään tälläseen, niin kaikki on saavutettavissa.

Tule mukaan meidän matkalle kohti Ironmania! Heitä sähköpostisi listalle, niin me ilmoitamme sinulle aina uudesta blogipostista.