Mitä jos me ei koskaan kuolla?

M

Olen jo kauan uskonut mahdollisuuksiini elää loputtomasti. Me eletään niin hurjan kehityksen aikaa, että en pidä sitä lainkaan mahdottomana.

Maailmassa on tällä hetkellä miljoonia äärimmäisen älykkäitä ihmisiä työskentelemässä eliniän pidentämisen eteen. Tämä ei ole mitään täyttä utopiaa.

Ennen ajattelin ja sanoin, että mun ei tarvi elää terveellisesti, koska Google pelastaa mut lopulta. Googlella viittasin Googlen, nykyisin Alphabetin, omistamaan firmaan nimeltä Calico, joka on yksi johtavista eliniän pidentämiseen keskittyvistä yrityksistä.

Tuo oli varmasti ärsyttävänkin usein vastaukseni vaimolleni kun hän tasaisin väliajoin kannusti terveellisempiin elämäntapoihin.

Tuon väittämän takana seison edelleen osittain. Uskon, että Calico tai joku vastaava taho antaa ihmisille mahdollisuuden pidentää elämäänsä merkittävästi.

Ajatteluni terveellisen elämän tärkeydestä on kuitenkin hiljattain tehnyt 180 asteen käännöksen. Mielestäni terveelliset elämäntavat ovat tällä hetkellä tärkeämmät kuin koskaan ihmiskunnan historian aikana. Tämä siksi, että meillä on aidosti kyky parantaa mahdollisuuksiamme loputtomaan elämään.

Kukaan ei tiedä millä aikataululla eliniän pidentämiseen liittyvät edistykset tulevat. Haluan kuitenkin tehdä kaikkeni parantaakseni mahdollisuuksiani olla täällä vielä silloin kun niitä 30 lisävuotta -rokotuksia jaetaan terveysasemilla.

Mieti kun joskus 30 vuoden päästä luet uutisotsikon “Ikääntymisen pysäyttävä rokote tulossa saatavaksi 10 vuoden sisään”. Kelaa jos sulla on sillon esim. keuhkosyöpä, joka on tullut tupakanpoltosta. Sä olet itse tuhonnut mahdollisuutes jatkaa sun tervettä elämää vaikka vielä 100 vuotta.

(Ymmärrän muuten, että monille sairauksille ei voi mitään, mutta se ei poista sitä faktaa, että jotkut sairaudet ovat itseaiheutettuja.)

Tuota koitan ajatella nykyään kun edessäni on terveellinen ja epäterveellinen valinta. Usein valitsen edelleen sen epäterveellisen vaihtoehdon, koska ajatus “sen terveellisen elämän ehtii aloittamaan huomennakin” putkahtaa yleensä mieleen ja se kuulostaa niin helvetin hyvältä perustelulta.

Olen kuitenkin saanut paljon motivaatiota ja onnistumisia tuolta ajattelutavalta. Huomaan tekeväni päivittäin enemmän ja enemmän terveellisempiä valintoja, vaikka tässä vaiheessa ne ovatkin tosi pieniä asioita.

Kaikkia ei ehkä motivoi loputon elämä, mutta mun kohdalla se toimii.

Tekeekö Nutribullet musta kuolemattoman? Tuskin, mutta se saattaa olla pieni apu matkalla.

Loppuun vielä pari argumenttia, jotka yleensä tulee esille kun kerron uskovani ja tavoittelevani kuolemattomuuteen:

“No en tiedä haluanko elää kauemmin, kun jo 70-vuotiaana on usein niin paljon vaivoja, että sitten vaan makaisin satoja vuosia sängyssä sairaana.”

Come on. Luuletko oikeesti, että toi on se johon tiedemiehet tavoittelee? Totta munassa me nyt puhutaan terveiden elinvuosien pidentämisestä.

 

“Eletään nyt eka kaikki terveiksi 100-vuotiaiksi, ennen kun puhutaan loputtomuudesta.”

Juu, tuskin se loputtomuus sieltä ekana tulee. Se riittää, että aluks keksitään jotain, joka pidentää elinikää 10 vuodella. Sitten kohta sitä voidaan pidentää toisella 10 vuodella. Ehkä sen jälkeen joku mullistava löytö mahdollistaa 40 vuotta pidemmän elämän.

Vähitellen. Kyllä se loputtomuus sieltä aikanaan tulee.

 

“Joo tosi kiva kun kaikki kaverit ja lähimmäiset kuolee ja sitten olet täällä yksin.”

Niiden elinikää voidaan myös pidentää.

 

“Se juna on mun osaltani jo mennyt, koska olen 50/60/70-vuotias.”

Ehkä. Mutta ehkä ei. Todennäköisyydet on varmaan vähän pienemmät kuin nuoremmalla henkilöllä, mutta ei kukaan tiedä missä ajassa me nähdään mullistavaa edistystä. 20 vuodessakin ehtii tapahtumaan aika paljon.

Tule mukaan meidän matkalle kohti Ironmania! Heitä sähköpostisi listalle, niin me ilmoitamme sinulle aina uudesta blogipostista.