Oletko paras versio itsestäsi?

O

Tämän blogin idea ei ole ainoastaan innostaa ihmisiä urheilemaan, vaan haastaa ihmisiä olemaan parhaita versioita itsestään. Ja kenestäkään ei tule paras oma itsensä, jos itseään ei haasta kunnolla.

Urheilu ja terveelliset elämäntavat vaan sattuvat olemaan meille ne suurimmat haasteet. Yleinen laiskuus, rakkaus roskaruokaan, pitkäjänteisyyden puute ja halu välttää treenin mukana tulevia inhottavia tunteita, kuten hengästyneisyyttä ja tylsyyttä ovat niin syvällä selkäytimessä, että meille tämä on se ultimaattinen haaste.

Kahden vuoden projekti kohti Ironmania sattuu meidän kohdalla osumaan niin moneen kipukohtaan, että tämä on meille täydellinen projekti, kun tavoitteena on kehittää itseään.

Tarkoituksena ei ole kerätä arvostusta ja ylistystä muilta ihmisiltä, vaikka en kiellä etteikö sellainen tunnu hyvältä. Tottakai se tuntuu hyvältä. Kaksi asiaa tuntuu kuitenkin vielä paremmilta. Se, kun saat omalla esimerkillä toisen ihmisen motivoitua tekemään jotain hänelle tärkeää ja hyödyllistä ja se, kun tunnet ottavasi kaiken elämästäsi irti.

En tiedä onnistutaanko me koskaan motivoimaan ketään mihinkään merkittävään, mutta ainakin mulla on sellainen fiilis, että olen tällä hetkellä paras mahdollinen Sebu. En omista aikakonetta, jolla pääsisin 10 vuotta taaksepäin aloittamaan urheilun jo silloin. Elämä on sitä mitä se on nyt, ja pystyn ainoastaan vaikuttamaan tulevaisuuteen.

Muilla elämän osa-alueilla olen jo kauan kehittänyt itseäni sinne suuntaan kuin olen halunnut, ja olenkin sillä saralla kokenut olevani paras mahdollinen versio itsestäni. En ole missään paras verrattuna muihin, enkä kovin monessa asiassa edes erityisen hyvä – jos mittarina on muu maailma. Olen kuitenkin löytänyt ne ominaisuudet, joita haluan itsessäni kehittää ja tehnyt aidosti parhaani kehittyäkseni kaikissa niissä. Ja nyt viimeiset neljä viikkoa olen tehnyt niin myös urheilussa ja terveellisissä elämäntavoissa.

Kuvassa paras mahdollinen Sebu ja Matti.

 

Kenestä vaan voi tulla paras mahdollinen versio itsestään

Paras mahdollinen versio itsestä tarkottaa sitä, että teet kaikkesi joka päivä tavoitellaksesi sitä elämää, jota eniten haluat. Kaikkia maailman asioita ei ehdi elämän aikana tekemään, ja harva meistä sitä haluisikaan, joten koita miettiä mitkä asiat sinulle on tärkeitä ja mitä haluat elämältä.

Se on oikeasti ihan sama minkä tasoinen olet nyt. Ihan sama kuinka ruosteessa olet. Sinulla voi myös olla kaikenlaisia haasteita, jotka tekevät jonkun tietyn osa-alueen kehittämisestä vaikeampaa kuin muilla. Esim. mä olin luonnostaan tosi hyvä peruskoulussa, joten en koskaan oppinut tekemään töitä asioiden eteen. Realiteetti tuli vastaan lukiossa ja varsinkin lukion jälkeen pääsykokeissa, kun olisi oikeasti pitänyt lukea. Kaverit, joille koulu oli haastavampaa peruskoulussa, oppivat jo nuorena sellaisen työmoraalin, joka on nyt heillä selkäytimissä. Työmoraalin, jota mä olen joutunut nyt vanhemmassa iässä opettelemaan.

Eli koska mä satuin olemaan lahjakas peruskoulussa, niin tuollainen elintärkeä taito ei ole tullut minulle yhtä helpolla kuin monille muille. Samalla tavalla jollain on voinut olla huono englanninkielen opettaja koko koulun ajan ja englanti on siksi, ihan syystäkin, vaikeampaa hänelle kuin monille muille. Pointti on, että tough luck. Noille asioille ei voi enää tässä vaiheessa mitään. Älä käytä niitä tekosyinä sille, ettet voi saavuttaa jotain mitä oikeasti haluaisit. Se on totta, että lähtökohta voi olla haastava, mutta hyvin harvoin se tarkoittaa, ettet voisi saavuttaa niitä haaveilemiasi asioita.

Jos et halua opetella ranskaa, niin älä opettele. Jos et halua laihtua, niin älä laihduta. Mutta älä jätä niitä asioita tekemättä sen takia, että et viitsi tehdä sitä työtä sen eteen.

Omien elämäntapojen tuputtaminen toisille on aika inhottavaa touhua ja pyrin sitä, välillä huonolla menestyksellä, välttämään. Olen myös vasta 26-vuotias, enkä ole millään mittarilla menestynyt ihminen vielä, joten tuntuu tavallaan vähän hölmöltä antaa elämänohjeita. Musta kuitenkin tuntuu, että tää on niin universaali juttu, että tää pätee kaikkiin.

Koita kysyä itseltäs, että oletko paras mahdollinen itsesi tässä vaiheessa? Jos et ole, niin se on ihan fine. Voit aloittaa sen tänään. Sillä sekunnilla kun teet sen päätöksen, että alat aktiivisesti tavoittelemaan parasta mahdollista itseäsi, olet jo sillä hetkellä se. Nyt sun täytyy vain jatkuvasti tehdä asioita niiden itsesi eteen, jotta voit rehellisesti antaa myöntävän vastauksen siihen kysymykseen joka päivä.

Jos susta tuntuu, että tällaisesta ajattelutavasta voi olla apua jollekin tuntemallesi henkilölle, niin laita ihmeessä artikkelia jakoon! Kiitti taas kun luit meidän jutun. Me tykätään susta.

Tule mukaan meidän matkalle kohti Ironmania! Heitä sähköpostisi listalle, niin me ilmoitamme sinulle aina uudesta blogipostista.